AppleApple är en stor elektronikfirma med ett relativt litet utbud av artiklar. Man har specialiserat sig på att göra ett fåtal produkter väl istället för att täcka alla marknader.

Utöver stationära iMac och bärbara MacBook-datorer är det iPhone, iPad, iPod, Apple TV och nu kommer Watch som lanseras 2015.

Den bästa informationen hittar man naturligtvis på Apples egen hemsida – där finns all information mycket pedagogiskt och klart presenterat och beskrivet utan störande och ovidkommande sekundär information på sidorna. När det gäller stationära datorer erbjuds du en Mac mini för strax under 5000 kr vilket får anses för ett väldigt bra pris för den prestanda som erbjuds även om inte skärm och tangentbord ingår.

Med en 11-tums MacBook Air är du uppe i drygt 8000 kr men då ingår allt du behöver. Beroende på hur du använder dig av webben och kommunikation kanske du klarar dig med en iPhone 5c för under 4000 kr, mycket mycket mer än telefoni för pengarna eller en iPad mini för dryga 2000 kr. Till detta finns en imponerande lista av prisvärda tillbehör och applikationer.

Originaldelar och tillbehör till Apple är i regel rätt så dyra när man handlar dem hos Apple själva, så behöver du datorladdare eller andra tillbehör till Mac kan du vända dig till exempelvis Equipit. För att värdera Apples produkter är det viktigt att se över de jämförelsetabeller mellan deras olika produkter och väl ta i beräkning de olika funktioner och applikationer som ingår och utgör ett reellt mervärde på varje produkt. Mac erbjuder också gratis ”Lär dig mer”-program, i sina butiker, som är ett fantastiskt mervärde för dig som väljer att bli Macanvändare.