I dagens bilar så kan det vara oerhört krångligt att fixa med de elektriska systemen som finns och turen är ju att det finns auktoriserade verkstäder när man får el-problem med bilen som kan hjälpa dig. Däremot så finns det ju andra saker som kan vara enklare att fixa själv, som att byta olja och tändstift. Det behöver man inte vara någon rymdingenjör för att fixa.

motorDet kan variera från bil modell till bil modell hur enkelt eller svårt det är att göra olika saker med sin bil. Men att byta däck eller fylla på spolarvätska om det börjar ta slut är ingen större konst. Ta för vana att kontrollera detta när du är och tankar. Det man får en vana på att göra blir till slut inte så svårt. Du bör byta olja efter 1000-1500 mil för att oljan nöts och får inte samma smörjförmåga efter ett tag. Bilen behöver underhåll som vilken annan maskin som helst.

Och man vill ju att den ska hålla så länge som möjligt. Risken minimeras att det blir något allvarligare fel också om man underhåller sin bil och gör regelbunden service på den. Därmed risken att du behöver lämna in den på verkstad för dyra reparationer.

Att byta glödlampor kan också vara lite trixigt beroende på vilken modell du har på bilen, men en reparationshandbok kan vara bra att införskaffa om du vill hålla på att meka med din bil. En sådan hittar du hos www.mekanika.se som också bland annat lagerför batteriladdare, motoroljor och motordelar.

Så lycka till med din bil och ditt mekande!