Elektronik

Det finns många hobbies man kan ägna sig åt och för många människor har elektronik blivit en hobby. Visst är det väl så att vi gärna vill ha nyheterna och den nyaste tekniken! Det har idag dykt upp många webbshoppar på Internet och detta har gjort att priserna pressats rejält på hemelektronik. Detta kan vi konsumenter vara mycket tacksamma över. Samtidigt är det en hel del saker vi skall tänka på när vi handlar varor över nätet.

Att ha elektronik som hobby kan bli dyrt. Om man väljer att köpa elektronik över nätet kan man komma undan mycket billigare än om man skulle handla av lokala näringsidkare. Det är dock vissa saker man bör tänka över innan man handlar på nätet:

  • hur snabbt får jag varan?
  • hur säker är webb-butikens betalningssystem?
  • hur fungerar det med garantifrågor?
  • kan jag enkelt lämna tillbaka varan om den inte fungerar som den skall eller om jag ångrar mig?

Säker E-handel

Det finns som tur är idag ett certifieringsorgan som godkänner E-handeln och som fortlöpande kontrollerar att webb-shopen är seriös och säker att handla på. Branschorganisationen för E-handel är en organisation som heter Svensk Distanshandel. Denna branschorganisation äger också certifieringsorganet Trygg E-handel som ser till att du som konsument kan känna dig trygg när du handlar på Internet. Du kan enkelt se om Webbshopen du tänker handla från är certifierad genom att en godkänd E-handel har en stämpel på hemsidan. På denna stämpel står ”Trygg E-handel” och texten är skriven runt ett hänglås. Om du håller pekaren över symbolen kommer du att kunna se när shopen certifierades och du ser också när senaste stickprov gjordes. Sedan 2012 är Svensk Distanshandel också en del av den större organisationen Svensk Handel.

Handla elektronik

Den E-handel som utvecklats mycket starkt på senare tid är försäljningen av elektronik. Detta har gjort att priserna pressats rejält och det är naturligtvis en stor fördel för oss konsumenter. Det är mycket enkelt att jämföra priser på varan jag vill handla genom de många prisjämförelse-sidor som finns idag. Vi tipsar fortlöpande om bra webb-butiker att handla hemelektronik från och vi tipsar också om vad du bör tänka på för att kunna köpa din telefon, brödrost, TV eller dator på allra säkraste sätt.