Om du har ett jobb där du träffar många kunder dagligen kan det vara bra att ha en tydlig namnskylt. Många tycker dessutom att det är trevligt att kunna tilltala dig med namn. Och har du en arbetsgivare, är det även lättare för kunder att återkomma till arbetsgivaren gällande dig ifall du bär namnskylt.

Arbetsgivarens rätt att kräva namnskylt

Ibland kan det vara så att din arbetsgivare vill att de anställda ska bära namnskylt, men frågan är, kan en arbetsgivare verkligen kräva det från en anställd? Således kan det vara bra att veta vad vilka lagar som gäller för både arbetsgivare och anställda gällande att bära namnskylt på arbetsplatsen.

Din namnskylt behöver dock inte alltid vara exakt likadan som dina arbetskamraters. Det finns möjlighet att variera utformning och design. Huvudsaken är att du och arbetsgivaren är överens. Ta en titt online på namnskyltar du kan designa själv.

Namnskyltens placering

Ibland är det inte lätt att veta om du ska placera din namnskylt till höger eller vänster. Rent traditionellt är vänster sida närmare hjärtat. Men i affärsmässiga sammanhang är höger bättre. Då syns ditt namn tydligare när du tar kunden i hand. Detta är viktigt för att göra ett gott intryck på människor som du gör affärer med.