Hår är ett hett ämne runt om i världen som har haft en stor betydelse för människan genom tiderna. Rikligt, friskt och vackert hår tyder nämligen på ungdom som i sig står för styrka. I och med hårets stora roll för människan är håravfall ett väldigt utbrett fenomen som inte är välkommet för de flesta.

Orsaker

Det finns många orsaker bakom håravfall, men de vanligaste orsakerna är ärftlighet, sjukdomar och psykisk stress. Det är vanligare att mäns håravfall är ärftligt än vad det är hos kvinnor. För kvinnor är de vanligaste orsakerna bakom håravfall förlossning, hormonsjukdom, psykisk stress eller intag av vissa läkemedel.

Förebygga håravfall

Beroende på vad orsaken är går det att besluta vad som eventuellt kan hjälpa mot håravfallet eller inte. Beror håravfallet på ärftlighet finns inget direkt botemedel, men det finns en rad olika sätt att förebygga håravfall. Klicka dig vidare för mer information om hur du kan förebygga håravfall utan läkemedel, örter och schampon.

Omvänt gäller då orsaken är en bakomliggande sjukdom, förlossning, stress eller viktnedgång. Vid dessa fall försvinner oftast håravfallet då tillståndet gått över antingen naturligt eller med hjälp av medicinering. Andra sätt att förebygga håravfall är att äta hälsosamt med lagom proteiner, vara aktiv, ha en god hårvårdsrutin och att sova på silkeskudde.