För dig som älskar matlagning och har det som ett av dina större intressen; vill vi idag inspirera dig och öka din matglädje än mer och föra dina sinnen till Italien.

Italienska smaker

Det finns nog inget kök som är lika känt som det Italienska köket. Det som kännetecknar det Italienska köket är användningen av färska råvaror och rika smaker på ett enkelt vis. Olivolja, tomater, vitlök, basilika och citron är några stapelvaror som genomsyrar den italienska matkulturen för att inte nämna det nybakade brödet i dess många varianter och olika former. Vi har verkligen tur idag som kan få tag på riktiga råvaror från Italien genom att handla online.

Maträtter du bör testa

Till att börja med rekommenderar vi att piffa till lunch-smörgåsen; nämligen: nduja smörgås med brieost, tomat och prosciutto. En rustik baguette fylld med bredbar salami (nduja), brieost, tomat, ruccola och en skvätt olivolja; kan det bli bättre?

Därefter är vår rekommendation att testa smaklökarna med en ny pastarätt, eftersom pasta kan nog aldrig bli fel: filejia spinaci med pesto, gröna oliver och ugnsrostad rosettkål; ett måste för den matintresserade att prova.

Sist men inte minst rekommenderar vi att ta den klassiska vaniljglassen till helt nya nivåer genom att servera den med ringlande olivolja och en nypa salt; en klar vinnare.