I en tid där de flesta önskar den allra senaste mobiltelefonen finns det endast en handfull av mobiler som tilltalar den teknikmedvetne. Samtidigt som det finns önskemål om att ha den senaste iPhonen eller Samsungen vill folk även ha en lur som skiljer sig i alla fall något från mängden. Det enklaste sättet att sätta sin egen prägel på telefonen och samtidigt uttrycka sin unika karaktär är genom olika tillbehör.

Skal till mobiltelefonen

SmartphoneDet finns en stor mängd skal till iPhone där baksidan av telefonen blir täckt av en valfri bild. På detta sätt kan man visa vilket klubblag som man stöttar, vilken typ av musik som fyllt telefonen eller så kan man ha ett enkelt skal i ens favoritfärg. Möjligheterna är nästan oändliga och fördelen med dessa skal är att man kan ha flera stycken och byta efter humör och sammanhang. Du kan även designa egna skal med bilder eller egen logotyp.

Det finns även mjuka skal tillverkade av silikon där skalet inte behöver följa formen på telefonen på samma sätt som de hårda skalen. Den mjuka varianten kan föreställa olika gulliga djur eller ge illusionen av att telefonen är något helt annat som en handkontroll eller en gammeldags kamera.

Det finns även skal som är utformade av riktigt eller syntetiskt läder som fungerar som en plånbok samtidigt som det skyddar telefonen.

Praktiska tillbehör till mobiltelefonen

Ett så kallat bumperskal sätts fast kring telefonens kanter och skyddar telefonen från skador och skavanker. Dessa skydd tillverkade av mjuk silikon kommer i flera olika färger och kan enkelt bytas ut när de är utslitna.

Det finns även tillbehör som är enbart är praktiska och tillför inget estetiskt. Att använda en skyddande film som täcker displayen på telefonen är ett enkelt och billigt sätt att förlänga livskvaliteten på telefonen då denna yta enkelt blir sliten i botten av handväskan eller i byxfickan.

Roliga tillbehör till mobiltelefonen

Varför inte skaffa en vattentät ficka att lägga telefonen i medan du simmar runt i bassängen eller leker i havet? Eller så kan man köpa högtalare som går att använda via Bluetooth. När man ändå talar ljud finns det inget som slår ett par bra hörlurar. Vill man ha bra hörlurar för joggingspåret som inte glider ut ska man köpa ett par som lägger sig runt örat. Annars går det bra att köpa ett par vanliga men gärna med knappar längs sladden så du inte behöver plocka upp telefonen för att svara eller höja volymen.

Det går också att koppla upp flera telefoner än din egen så man kan byta spellista när man vill. Sedan finns det olika hållare och stöd som passar bilar, badet eller armstödet på soffan. Vill man inte lägga pengar på ett telefonstöd kan man helt enkelt öppna ett gammal fodral till ett kassettband och lägga ner telefonen i den.