shutterstock_112971085

Smartenheter är helt enkelt de elektroniska prylar vi har som kan interagera med andra enheter och oftast kan koppa upp sig i nätverk med hjälp av trådlösa metoder så som Bluetooth, WiFi, 3G och liknande. Våra smartphones är en sorts smartenhet, men nya enheter finns alltid runt hörnet.

När smartphones först blev stor kan man nog lugnt säga att det var ett nytt steg på många sätt och vis. De allra första smartphones var dock lite för tidigt ute och såg inte lika stor spridning, vilket i stort berodde på att det inte finns tillräckligt bra trådlösa nätverk som dessa telefoner kunde använda sig av och var därför inte så optimala som idag.

Idag blir mer och mer anpassad för att användas med smartenheter, speciellt mobiler, vi kan göra allt från att göra våra bankärenden i den till att spela för riktiga pengar, och nya användningsområden dyker upp titt som tätt. Mycket av detta är dock inte bara låst till smartphones, det är något vi lika gärna kan göra på surfplattan. Mellan dessa två enheter är användningsområdet mycket överlappande, det är i stort sett telefonfunktionerna som riktig skiljer dem åt. Det och vad man kan göra beroende på skärmstorleken förstås.

Men nu börjar man även se fler och fler smart teveapparater på marknaden, vilket ju öppnar upp för nya möjligheter. En väldigt populär anledning till att ha en smart-TV är streamingtjänster som Netflix. Inte längre behöver man förlita sig på en annan enhet en Chromecast för att kunna köra detta på sin TV, istället kan man bara installera Netflix-appen direkt i TV:n och köra den utan att vara beroende av någon annan elektronik.

Ju fler av våra elektroniska prylar som kan kommunicera med varandra desto fler möjligheter öppnar man upp för, och man kan inget annat än spänt vänta på vad som komma skall.